Itinerari cultural de la platja d’Espolla

Descobreix l’estany intermitent de la platja d’Espolla i el seu entorn

L’estany i les  seves surgències o bullidors, és una zona inclosa al Pla d’espais d’interès natural de Catalunya (PEIN).

 

Ho és per un munt de raons: pel seu singular sistema hídric, per la gran diversitat d’amfibis que hi habiten i pel cas extraordinari del triops, un crustaci que s’ha adaptat a l’intermitència de les aigües de l’estany i que és un verdader fòssil vivent.

 

# activitats en família # sortir amb nens # escapada en família # càmping amb nens

Entre la rica fauna i flora que viu en aquest entorn destaquen els triops, uns crustacis de com a molt 3 centímetres que ja existien en el triàsic superior (fa uns 200 milions d’anys).

 

Una altra curiositat, és que dipositen els ous sota el fang i els nous triops no en surten fins que no arriben les pluges. De mitjana, viuen poc més de dos mesos.

Des del passat mes de juliol, hi ha dos itineraris oberts al públic, després de mesos de treballs per per condicionar-lo amb cartells informatius, la millora del camí, la instal·lació de tanques i l’elaboració i col·locació d’unes escultures al·lusives a la fauna de la zona

 

Els dos itineraris tenen aproximadament dos i cinc quilòmetres de llargada, respectivament. Un és l’esmentat camí que voreja l’estany intermitent i l’altre connecta aquest paratge amb Sant Cristòfol d’Usall (Porqueres).

 

L’objectiu d’aquest projecte és ajudar a millorar el control de visitants a la zona de l’estany, per poder gaudir d’aquest espai de manera respectuosa i afavorir-ne la protecció.


 

 

Seguiu-nos al Facebook per estar informats de totes les propostes!

facebook

 

Càmping amb nens  Càmping petit i acollidor  CÀMPING FAMILIAR  …

0 respostes

Deixa una resposta

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *