Ruta de Can Morgat i Puig Clarà

Pujada a Puig Clarà

 

El puig Clarà (+ 315 m) ofereix una vista atípica de l’estany de Banyoles i el seu entorn.

 

En primer terme, cap a llevant, es veuen les llacunes de can Morgat i el mosaic rural de camps i turons de Porqueres. Més enllà es pot veure, la depressió de l’estany i la ciutat de Banyoles, el pla de Martís i, en dies clars, la plana de l’Empordà fins al Montgrí i el mar, les Gavarres, les Alberes, la serra de Roda i el Pení. Pel nord i cap a ponent, les muntanyes de l’Alta Garrotxa i del Pirineu Oriental i els cims més propers de la Serralada Transversal.

 

El Pla de l’Estany té paisatges encisadors i Puig Clarà n’és un dells. Ruta 100% recomanable per fer senderisme o amb bicicleta de muntanya (dificultat mitjana, veure descripció)

Temps de durada:  2 hores

Distància:  7,0 Km

Dificultat:  mitjana

Recorregut a peu senyalitzat com a ruta 3 que comença a l’església de Santa Maria de Porqueres, l’exemple més important del romànic a la comarca.

A continuació, vorejant l’Estany, s’arriba a les llacunes de Can Morgat des d’on podrem parar-nos a observar les diferents espècies d’aus i altres animals que hi viuen.

Seguidament el camí s’enfila direcció als turons per pujar al Puig Clarà. Un cop a dalt, a 315 metres d’altura, hi ha un mirador des del que es pot gaudir d’una impressionant vista panoràmica de l’estany de Banyoles i la ciutat, així com bona part de la plana de l’Empordà.

Des del mateix punt, en la direcció oposada, trobem un altre mirador que ens mostra quines són les muntanyes més pròximes.

 

 

 

Seguiu-nos al Facebook per estar informats de totes les propostes!

facebook

 

Càmping amb nens  Càmping petit i acollidor  CÀMPING FAMILIAR  …

0 respostes

Deixa una resposta

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *